Olvass, hogy naprakész légy és gördülékenyebb lesz a közös munkánk!

Horonitz-Szalacsi Alexandra vagyok,

szabadúszó egyéni vállalkozó.

Fő profilom: weboldal, webshop tervezés, -és készítés, brand design, logó -és arculattervezés.

Mindazoknak a magánszemélyeknek, vállalkozóknak, alapítványoknak, intézményeknek, akik láthatóvá szeretnének válni az online térben!

Kattints ide, ha szívesen dolgoznál velem!

Ismerj meg

A leghasznosabb olvasnivalók:

Mikor van szüksége vállalkozásodnak egy új vagy megújult weboldalra?

Vállalkozóként sok időt és energiát fektetsz az ügyfélszerzésbe: posztolsz, sztorizol, aktívan kommunikálsz a közösségi médián. Mégis, a várt nagy megrendelések csak nem jönnek. Mi lehet a probléma? Talán azok az ügyfelek találnak meg, akikkel több a gond, mint az öröm, és akik folyamatosan túl magasnak találják az áraidat. Ha ezt tapasztalod, lehet, hogy eljött az idő egy új vagy megújult weboldal létrehozására.

Miért lehet, hogy nem a megfelelő ügyfelek találnak meg?

Egy elavult weboldal azt sugallhatja, hogy a vállalkozásod sem fejlődik. A weboldalad az első benyomás, amit a potenciális ügyfeleid szereznek rólad. Ha az oldalad nem tükrözi a vállalkozásod professzionalizmusát és értékeit, akkor könnyen előfordulhat, hogy olyan ügyfeleket vonzol be, akik nem igazán illenek hozzád. Az árak miatti panaszkodás is abból fakadhat, hogy az oldalad nem közvetíti megfelelően a szolgáltatásaid értékét.

Túlterheltség, rendszertelenség

Folyamatosan éjszakába nyúlóan dolgozol, de mégsem haladsz a vállalkozásod fejlesztésével? Ez is egy intő jel. A hatékony marketing és kiforrott rendszerek hiánya azt jelenti, hogy túl sok időt töltesz az adminisztrációs feladatokkal, amelyek elvonják a figyelmedet a valóban fontos teendőktől. Egy modern, jól megtervezett weboldal automatizálhatja ezeket a folyamatokat, terhet véve le a válladról, így több időd marad a vállalkozásod növekedésére fókuszálni.

Az érdeklődők kifogásai és kérdései

Nap mint nap ugyanazokkal a kérdésekkel és kifogásokkal szembesülsz? Lehet, hogy a weboldalad nem elég informatív, vagy nem adja át egyértelműen a vállalkozásod értékajánlatát. Egy jól megtervezett, naprakész weboldal pontosan azt a képet adja, amit szeretnél közvetíteni, és megválaszolja azokat a kérdéseket, amelyek az érdeklődők fejében motoszkálnak. Ezzel nem csak az értékesítési folyamatot gyorsíthatod meg, de időt is spórolhatsz, hiszen kevesebb kérdés érkezik majd hozzád.

Az idő elfolyik, a fejlődés stagnál

Sokszor azt veszed észre, hogy a fontos feladatok helyett apró-cseprő dolgokkal, manuális adminisztrációval töltöd az időd? Az időgazdálkodás kulcsfontosságú egy sikeres vállalkozás életében. Ha a weboldalad nem támogatja a munkádat, hanem inkább akadályoz, akkor ideje újragondolni. Egy modern weboldal segíthet rendszerezni a feladatokat, automatizálni a folyamatokat, és biztosítani, hogy több időd maradjon arra, ami igazán számít: a vállalkozásod fejlesztésére.

Nézzük, milyen hiányosságai lehetnek egy elavult weboldalnak, amire már ráférne egy tervezett, átgondolt takarítás, megújulás!

Reszponzivitás hiánya

Ha a weboldalad nem reszponzív, azaz nem alkalmazkodik a különböző eszközök – például mobiltelefonok, táblagépek – képernyőméretéhez, akkor komoly hátrányba kerülhetsz. A látogatók nagy része ma már mobilról böngészik, és ha az oldalad nehezen kezelhető vagy rosszul jelenik meg ezeken az eszközökön, az könnyen elriaszthatja őket. Egy elavult, nem reszponzív weboldal azt az érzetet kelti, hogy a vállalkozásod nem tart lépést a modern kor elvárásaival.

Biztonság kérdése

Az elavult weboldalak gyakran komoly biztonsági kockázatokat rejtenek magukban. Az idő múlásával a hackerek újabb és újabb módszereket találnak az adatok megszerzésére, és ha a weboldalad nincs naprakészen tartva, könnyen célponttá válhat. Egy régi, frissítések nélküli weboldal nemcsak az ügyfeleid adatait, hanem a vállalkozásod hírnevét is veszélyezteti. A biztonság ma már alapvető elvárás, és ha nem tudsz megfelelni ennek, az ügyfeleid bizalma is csökkenhet.

Karbantartás hiánya

Az elavult weboldalak karbantartása gyakran nehézkes és időigényes. A régi technológiák használata miatt előfordulhat, hogy nem kompatibilis az újabb szoftverekkel, bővítményekkel, vagy éppen a böngészők újabb verzióival. Ez nemcsak az oldal funkcionalitását csökkenti, hanem sok időt és pénzt is felemészthet a folyamatos javításokkal. Egy rendszeresen karbantartott weboldal viszont gördülékenyen működik, és a legújabb szabványoknak megfelelően szolgálja ki a látogatókat.

Friss tartalmak hiánya

Az elavult weboldalak egyik legnagyobb hátránya, hogy gyakran nincsenek rajta friss tartalmak. A látogatók az új információkat keresik, és ha az oldaladon minden hónapokkal vagy évekkel ezelőtti állapotokat tükröz, az nem csak a látogatottságot csökkenti, de a keresőmotorokban elfoglalt helyedet is rontja. A rendszeres tartalomfrissítés kulcsfontosságú az online jelenlét fenntartásához, és ha ebben lemaradsz, az ügyfelek is elmaradhatnak.

Új funkciók hiánya

A digitális világ folyamatosan fejlődik, és ezzel együtt újabb és újabb funkciók jelennek meg, amelyek könnyebbé és hatékonyabbá tehetik a felhasználói élményt. Az elavult weboldalak gyakran nem képesek integrálni ezeket az új funkciókat, ami hátrányt jelenthet a versenytársakkal szemben. Legyen szó online fizetési lehetőségről, chatbot integrációról, vagy akár egyszerűen egy korszerű kapcsolatfelvételi űrlapról – ha a weboldalad nem képes ezekre, az ügyfelek könnyen továbbállhatnak egy modernebb megoldást kínáló vállalkozáshoz.

Összegzés

Egy új vagy megújult weboldal nem csupán egy esztétikai frissítés; ez egy stratégiai döntés, ami hosszú távon meghatározhatja a vállalkozásod sikerét. Ha úgy érzed, hogy a fentiek közül bármelyik problémával szembesülsz, akkor itt az ideje elgondolkodni a változtatáson. Ne hagyd, hogy a weboldalad visszatartson – inkább legyen az a motor, ami előreviszi a vállalkozásodat!

Foglalj időpontot és beszélgessünk a vállalkozásodról, terveidről, weboldaladról!

Olvass még...